Search This Blog

ΠΑΣΠΑΛΑΣ


ΥΛΙΚΑ

*2 kg πράσα
*2 kg χοιρινό πλάτη ή ράχη
*4-5γαρύφαλλα
*2 ξύλα κανέλας
*5 κόκκοι μπαχάρι
*αλάτι
*κόκκινο πιπέρι ή πάπρικα
*ελαιόλαδο







ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα πράσα και το κρέας. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το κρέας με αλάτι και λίγο λάδι. Όταν βράσει, το ξεκοκκαλίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια μικρά. Σε άλλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε στο λάδι τα πράσα και ρίχνουμε την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το μπαχάρι, αλάτι και πάπρικα και αφήνουμε για 2'. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζουμί από το κρέας και βράζουμε. Αφού βράσουν τα πράσα, ρίχνουμε και το κρέας, ανακατεύουμε για 2' περίπου και όταν σωθεί το νερό είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.








->Μπορούμε να κάνουμε λίγη ποσότητα πασπαλά με αυγά. Είναι ένας ωραίος κρασομεζές. Δοκιμάστε το κι έτσι!