Search This Blog

ΓΛΥΚΟ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ

Συνταγή από:


ΥΛΙΚΑ

*40 μούσμουλα (μεγάλα κατά προτίμηση)
*1 kg ζάχαρη
*40 αμύγδαλα 1 σε κάθε μούσμουλο
*4 βανίλιες
*χυμός από 1 1/2 λεμόνι
*4 γαρύφαλλα








ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα μούσμουλα και βγάζουμε τα κουκούτσια τους προσεχτικά, να μη σπάσουν. Ξεφλουδίζουμε τα μούσμουλα και τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη με νερό μέχρι τη μέση και ρίχνουμε τον μισό χυμό λεμονιού για ν α μην μαυρίσουν. Σουρώνουμε τα μούσμουλα και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη. Αφήνουμε για 5 ώρες περίπου. Στη συνέχεια, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε ώστε να έχουμε ένα ελαφρύ σιρόπι. Βγάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη για 12 ώρες. Βάζουμε τις βανίλιες, τα γαρύφαλλα και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό μας. Όταν κρυώσουν λίγο τα μούσμουλα, βάζουμε σε κάθε ένα από ένα αμύγδαλο. Τέλος, αφού κρυώσει το γλυκό, αποθηκεύουμε σε βάζα.