Search This Blog

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΤΡΟΜΠΟΥΣ

Συνταγή από:



ΥΛΙΚΑ

*1-2 kg στρόμπια με το καβούκι τους
*2-3 κσ ξύδι
*χυμός από 1 λεμόνι
*ρίγανη
*αλάτι
*πιπέρι
*λάδι






ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε όλα τα καβούκια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσουν για 1 ώρα. Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι τρυπάμε το στρόμπι και το βγάζουμε από το καβούκι του. Κόβουμε το σκληρό κομμάτι μπροστά και τα εντόσθια με το μαχαίρι και τοποθετούμε σε πιάτο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το ουζάκι μας.





->Για να βράσουμε τα στρόμπια καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε παλιά κατσαρόλα γιατί θα βάψει.

->Προσοχη! Να μη φάμε πολλά στρόμπια γιατί έχουν ιώδιο και προκαλούν υπνηλία.











Ένα καλοκαιρινό πιάτο με λίγο ουζάκι μπροστά στη θάλασσα, λίγο πριν το μεσημεριανό......