Search This Blog

ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


ΥΛΙΚΑ

*6-7 πατάτες
*3 σκελίδες σκόρδο
*2 λεμόνια μέτρια
*αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-ελαιόλαδο
-Για τα μπιφτέκια:
*1/2 kg κιμάς
*150 γρ ψίχα ψωμί
*1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
*1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
*1 ντομάτα τριμμένη
*1 αυγό
*3-4 κλωναράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
*3-4 κλωναράκια δυόσμος ψιλοκομμένος
*λίγο μοσχοκάρυδο σκόνη
*αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-ελαιόλαδο







ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία λεκάνη με νερό μουλιάζουμε το ψωμί. Βγάζουμε την κόρα και στύβουμε την ψίχα. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεί ο κιμάς. Παίρνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τις πατάτες κομμένες, το σκόρδο χοντροκομμένο και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνι και λάδι. Ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος, πλάθουμε μπιφτέκια, τα βάζουμε πάνω από τις πατάτες και βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, πάνω-κάτω στην τελευταία σκάρα του φούρνου, για 1 1/2 ώρα περίπου, μέχρι να ψηθούν τα μπιφτέκια. Είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα!