Search This Blog

ΓΛΥΚΟ ΦΡΑΟΥΛΑ

Συνταγή από:

ΥΛΙΚΑ

*1.300 γρ φράουλες ώριμες και γερές
*1.400 γρ ζάχαρη
*2 βανίλιες
*ζουμί από 1 λεμόνι








ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες. Παίρνουμε μία κατσαρόλα, βάζουμε μέσα τις φράουλες και ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη να τις καλύψει. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σταθούν για 1 ολόκληρη μέρα. Στη συνέχεια, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε και τις βανίλιες και βράζουμε για 5'. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τις φράουλες στο σιρόπι για ακόμα 1 μέρα. Τέλος, ξαναβάζουμε στη φωτιά και βράζουμε για ακόμα 3'-4'. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, κουνώντας την κατσαρόλα 3-4 φορές να μην κολλήσει και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.







->Καλύτερα να κουνάμε την κατσαρόλα για να ανακατεύουμε το γλυκό μας, γιατί αν βάλουμε κουτάλα θα λιώσουν οι φράουλες.