Search This Blog

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ

Συνταγή από:



ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 

*4 καρότα
*1 1/2 κιλό διάφορα ψάρια για βραστά (κοκκινόψαρο, σκορπίνα,δράκαινα, πεσκανδριτσα, κτλπ.)
*3 πατάτες
*2 κλωνάρια σέλινο
*1 μεγάλο κρεμμύδι
*2 κολοκυθάκια
*ρύζι
*αλάτι
*πιπέρι
*ελαιόλαδο
-Για το αυγολέμονο :
*2 αυγα
*1 1/2 λεμόνι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Αρχικά βράζουμε τα ψάρια μας μαζί με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο ,όταν αυτά είναι έτοιμα τα αποσύρουμε  και σουρώνουμε το ζωμό κρατώντας τον απαλλαγμένο από κόκαλα . Στη συνέχεια προσθέτουμε στο ζωμό τα λαχανικά και τ αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν ,όταν πια είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το ζωμό συνεχίζουμε ρίχνοντας το ρυζάκι όταν κ αυτό είναι έτοιμο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και την αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει ώσπου να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο . Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά τα λεμόνι μας ,ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά  παίρνουμε λίγο λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και τον ρίχνουμε μέσα στο αυγολέμονο ανακατεύοντας κυκλικά  . Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να ζεσταθεί το αυγολέμονο . Έπειτα με το ένα χέρι ανακατεύουμε τη σούπα και με το άλλο ρίχνουμε σιγά σιγά το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα .





->Δοκιμάστε να ρίξετε στη σούπα και ξύσμα ενός λεμονιού για πιο λεμονάτη γεύση.