ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Συνταγή από:
Κρέας/Πουλερικά,
φαγητό
*1 κιλό μοσχάρι
κότσι
*½
κιλό δαμάσκηνα αποξηραμένα( και λιγότερο αν θέλουμε)
*2
κρεμμύδια ξερά
*1-2
ποτήρια κρασί
*1-2
ποτήρια νερό
*ζάχαρη
*αλάτι
*πιπέρι
*λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία χύτρα, τσιγαρίζουμε το μοσχάρι στα ψιλοκομμένα
κρεμμύδια. Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνουμε τα δαμάσκηνα, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
και το κρασί. Αφήνουμε για 10΄ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και οι μυρωδιές.
Ρίχνουμε το νερό, κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και βράζουμε για 1 ώρα.
->Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα δαμάσκηνα με
βερύκοκα ή να βάλουμε μισά δαμάσκηνα και μισά βερύκοκα ανάλογα με τα γούστα
μας.Είναι το ίδιο νόστιμο!