ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Συνταγή από:
Κρέας/Πουλερικά,
φαγητό
ΥΛΙΚΑ
* 1 1/2 kg μπούτι αρνί
*4 πατάτες μέτριες
*10-15 αγκινάρες καθαρισμένες
*2-3 λεμόνια στυμμένα
*3 σκελίδες σκόρδο
*θυμάρι
*αλάτι
*πιπέρι
*ρίγανη
*2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο
*ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το κρέας από το λίπος (αν έχει ) και το ξεπλένουμε λιγάκι. Σε ένα ταψί κόβουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-θυμάρι-λεμόνι-ελαιόλαδο-1 1/2 σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένη. Στη συνέχεια, πάνω από τις πατάτες τοποθετούμε το κρέας και το τρίβουμε με αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-λεμόνι-ελαιόλαδο. Χαράζουμε το κρέας σε διάφορα σημεία και γεμίζουμε με το υπόλοιπο χοντροκομμένο σκόρδο. Τέλος, βάζουμε πάνω στις πατάτες και τα κλωναράκια του δεντρολίβανου.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω στην τελευταία σκάρα του φούρνου για 1 1/2 περίπου ώρα.
->Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αρνάκι με κατσικάκι ή οποιοδήποτε άλλο κρέας της αρεσκείας μας.
->Μην είμαστε επιφυλακτικοί με τις αγκινάρες. Μετά το ψήσιμο θα έχουν τη γεύση γλυκιάς πατάτας με το άρωμα από το κρέας.
Μιά κυριακάτικη νοστιμιά, από τις αγαπημένες μου......
->Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αρνάκι με κατσικάκι ή οποιοδήποτε άλλο κρέας της αρεσκείας μας.
->Μην είμαστε επιφυλακτικοί με τις αγκινάρες. Μετά το ψήσιμο θα έχουν τη γεύση γλυκιάς πατάτας με το άρωμα από το κρέας.
Μιά κυριακάτικη νοστιμιά, από τις αγαπημένες μου......