ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΣ ΧΑΛΒΑΣ
Συνταγή από:
Γλυκά
ΥΛΙΚΑ
*2 ποτήρια νερού ζάχαρη
*4 ποτήρια νερού νερό
*125 γρ βιτάμ
*αμύγδαλα (όσα θέλουμε)
*2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βιτάμ και τα αμύγδαλα. Τα καβουρδίζουμε για 5'. Σε ένα μπωλ βάζουμε τα 2 φακελάκια, τη ζάχαρη και το νερό και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το βιτάμ και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε για 6'-7' και είναι έτοιμος ο χαλβάς.Βρέχουμε μία φόρμα ή μπολάκια ή ένα οποιοδήποτε σκεύος έχουμε και ρίχνουμε μέσα τον χαλβά.Αφού κρυώσει αναποδογυρίζουμε τον χαλβά σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα.
->Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αμύγδαλα με καρύδια ή φουντούκια.
->Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη γεύση της βανίλιας με όποια άλλη θέλουμε.
->Σε περίπτωση που ο χαλβάς μας δεν πήζει βάζουμε όλο το μείγμα πάλι στη φωτιά και προσθέτουμε κι άλλο άνθος αραβοσίτου στιγμής.