ΛΙΚΕΡ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ,ΒΕΡΥΚΟΚΟ
Συνταγή από:
Λικέρ
*1 kg δαμάσκηνο ή βερύκοκο
*1 kg ζάχαρη
*1 kg κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το φρούτο μας και το πολτοποιούμε λίγο.Στη
συνέχεια το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το αφήνουμε όλη νύχτα.Την
επόμενη μέρα το βάζουμε σε μπουκάλι με μεγάλο άνοιγμα και τοποθετούμε στον ήλιο
για 10 μέρες.Έπειτα ρίχνουμε το κονιάκ,το κουνάμε καλά και το ξανατοποθετούμε
στον ήλιο για 1 μήνα.Τέλος,σουρώνουμε και είναι έτοιμο.
->Άν τα βερύκοκα ή τα δαμάσκηνα που θα
χρησιμοποιήσουμε είναι αποξηραμένα,τα βρέχουμε πριν την πολτοποίηση.